NeuroStim®

Een NeuroStim® behandeling gaat verder waar een reguliere massage stopt. Net zoals bij een massage zorgt de NeuroStim® behandeling voor een betere doorbloeding, versoepeling van de spieren én biedt het ondersteuning aan het lymfesysteem. Wat de NeuroStim® echter onderscheidt, is dat het werkt met lichaamseigen frequenties. Deze frequenties werken diep op het lichaam in.

Alle structuren in het lichaam, van zowel mens als paard, hebben een eigen frequentie. Denk daarbij aan uw hartslag, uw eigen ademhaling, de trilling van uw spieren of de stroming van uw lymfesysteem. Deze frequenties gaan tot maximaal 32 Hz, op deze frequenties werkt de NeuroStim® in. Als er in het lichaam een verstoring is van een frequentie, reageren omliggende weefsels en cellen daar negatief op. Met de NeuroStim® stimuleren wij het lichaam weer het juiste ritme aan te nemen. Zo kunnen bijvoorbeeld vastzittende fascia (een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult) losgewerkt worden of spieren die verhard zijn met stimulering van de NeuroStim® weer ontspannen. Bijzonder aan de NeuroStim® is dat deze door zijn werking ook bindweefsel of littekenweefsel kan manipuleren.

Tijdens een behandeling met de NeuroStim® speelt de communicatie met het paard een grote rol: Het paard voelt goed aan waar welke trillingen nodig zijn en in welke frequentie. Dit kunnen zij tonen door bijvoorbeeld een been op te tillen, of het lijf op bepaalde posities richting de behandelaar te roteren, zodat deze heel gericht kan behandelen. We bieden het paard hierbij de ruimte om met zijn lijf te communiceren, daarom laten we het paard los staan tijdens de behandeling. Het paard wordt echt betrokken bij de behandeling en er wordt goed gelet op zelfs de meest minieme signalen. Ieder paard heeft zijn eigen karakter en eigen wijze van communiceren. Daar houden we bij een behandeling rekening mee. De een is extrovert en is heel duidelijk met zijn signalen. De ander is meer introvert. Zo zal niet ieder paard direct gaan kauwen of likken, als teken van ontspanning. Bij dit soort paarden helpt het bijvoorbeeld om te kijken naar minieme beweging in de kaak, of een verzachting van de blik in de ogen, als teken, dat je op de juiste plek inwerkt.


Equilysium – Horse Training
Kvk-nr.: 72505427
Ramona Hohnen
Oude Molenstraat 2
6369 XP Simpelveld
Equilysium@gmail.com

Copyright – Alle rechten voorbehouden